AKTIVITETER I SAMBAND MED ER KONFERENS


CHOKLADPROVNING MED MARIE AXELSSON PÅ NATURPRALINEN
Information om kakaobönorna och chokladtillverkning, chokladens historia och nyttigheter samt bildspel från plantageresa. Chokladprovning av 6 olika sorters choklad från Valrhona med tillbehör (vitt bröd/vatten), samt information om pralintillverkning och provsmakning av praliner.
En chokladprovning påminner mycket om en vinprovning. Man ska bedöma utseende, doft, brytbarhet, konsistens, smak och helhetsintryck.
Tidsåtgång: ca 1-1,5 timme

Gäller september-maj

GUIDAD TUR PÅ MONICA ZETTERLUNDMUSEET
Här möter du världsartisten Monica Zetterlund i bild och musik. Bland annat finns scenkläder från såväl musik- som revyscenen samt en vacker bildutställning från Monicas tidiga år. Allt ackompanjerat av Monicas sköna stämma. Du får också uppleva livet på bruksorten och den omfattande musik- och idrottshistoria som naturligtvis också präglade Monicas uppväxt.
Tidsåtgång: ca 1-1,5 timme


I NINNI SCHULMANS SPÅR
Upplev Ninni Schulmans populära deckarseries platser i verkligheten genom en stadsvandring i Hagfors centrum. Hennes böcker utspelar sig nämligen i Hagfors med omnejd. Genom stadsvandringen ger vi dig möjligheter att själv uppleva böckernas platser. Du får se kommunen genom populärkulturens ögon och kan därmed upptäcka nya sidor av miljöerna och livet här. Ett häfte från Hagforsserien med 25 platser och 2 kartor där platserna är utmärkta finns att hämta hos Hagfors Turistinformation eller Hagfors Bibliotek.
Tidsåtgång: ca 1-1,5 timme
Pris: Häftet är gratis 

SMÅSTADSSHOPPING
I Hagfors centrum hittar du en hel del butiker; alltifrån en möbelaffär som har funnits i över 100 år, inredningsbutiker, dam- och herrklädesaffärer till leksaksaffär. Här får du en personlig service som man ofta inte får i storstadsbutiker. När ni behöver en liten paus från shoppandet så kan ni ta en fika på Kaffestugan eller lunch på någon av restaurangerna i centrum. Hagfors centrum ligger med gångavstånd från hotellet.

WESTERNRIDNING PÅ SUN DANCE RANCH
Sun Dance Ranch är en westernranch utanför Hagfors. Det är ett litet paradis där det känns som att du är långt borta i Amerika men i verkligheten så nära!
Deras hästar och instruktörer är underbara och kommer att hjälpa dig att komma över din eventuella rädsla för hästar och du kommer att få en fantastisk hästupplevelse.
Tidsåtgång: 2-2,5 timmar inklusive lära känna din häst och ridning (ca 1 timme)


GUIDAD TUR I VÄRMLANDS ÄLGPARK
Mitt i skogen mellan Hole och Norra Skoga hittar ni Värmlands första och enda älgpark. Här får du garanterat se älgarna på nära håll! Följ med på visning och lär dig mycket om älgar. En unik upplevelse som du aldrig provat förut; ta en promenad i inhägnaden och få riktig närkontakt med älgarna. Och älgarna blir gärna klappade!
Tidsåtgång: ca 2 timmar


COACHING MED HJÄLP AV HÄST
I naturen så speglar alltid hästen det inre tillståndet hos den som står framför dem. Utan att döma eller att ha en åsikt så ger hästen direkt och ärlig feedback tillbaka. 
GRUPPCOACHNING - För att kunna vara trygg så vill en häst tillhöra en flock (grupp), men den gruppen måste kännas trygg innan hästen väljer den flocken. Annars föredrar hästen att vara själv (säkrare). En hästcoachningssession kan röja undan gruppens svagheter. Ditt team går tillsammans in i paddocken och nu ska ni försöka få hästen att följa med er grupp (flock). Vad behöver ni göra för att vara en bra och trygg flock? Denna aktivteten äger rum på marken och inte på hästryggen.  
Pris på begäran.

BOWLING
Bowlinghallen i Hagfors är en en av Sveriges modernaste bowlinghallar med tillhörande pro-shop. Här erbjuds högklassig bowling för dig och dina vänner.FÖRELÄSARE
Vi har flera förslag på föreläsare men här kommer några:

ISMAEL ATARIA - Poet, författare och artist
Ismael Ataria är född och uppvuxen i Hagfors. Han har gjort hundratals föreläsningar och framträdanden över hela landet. Han pratar i radio och ger ut böcker och skivor. Ismael har mottagit flera priser och utmärkelser. I Ismael Atarias poetiska värld blandas ljus, skratt, tårar och mörker i en vacker symbios.

ANDERS OLSSON - Idrottare och världsmästare
Anders Olsson, från Hagfors råkade ut för en rad olyckliga omständigheter i vården. Han blev förlamad från midjan och neråt och tappade 50 procent av sin lungkapacitet. Under flera år med ständig smärta var Anders ett morfinberoende, sängbundet vårdpaket. Till sist gav han nästan upp hoppet om att överleva.
Under föreläsningen “Det finns ingen gräns” får du ta del av Anders berättelse om hur han kämpade sig ur sjuksängen, gjorde sig fri från läkemedelsberoendet och fram till dag då han tillhör den absoluta världseliten i handikapp-simning, tävlar i triathlon och ständigt letar efter nya utmaningar och sätt för att förverkliga dem.
Den 30 september 2017 invigdes det nya torget i Hagfors som numera heter Järntorget efter vår egen Järnman och självklart finns en staty av Anders Olsson! 


Alla priser är inklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar.