Anders Eriksson Foto: William Matesa Eriksson, 6 år
Isabelle Hultin Foto: Svenska Bowlingförbundet
Ninni Schulman Foto: Anna-Lena Ahlström
Anders Mellgren Foto: Olle Persson PREFO
Anders Olsson Foto: Olle Persson PREFO
Jimmy Jansson Foto: Joakim Ericsson
Victor Ejdsell Foto: Färjestad BK

VÅRA KÄNDISRUM

Hösten 2019 döpte vi om en del av våra rum efter kända personer som har anknytning till Hagfors och som har satt vår lilla bygd på kartan.
Varje rum har en namnskylt på dörren, ett inramat foto och text om personen. Följande personer har nu ett "eget" rum på hotellet:

ANDERS ERIKSSON - Enduroförare, världsmästare och inspiratör
Anders Eriksson föddes 1973 i Hjo men har sina rötter i Hagfors. Han är med sina sju VM-guld en av världens genom tiderna bästa enduroförare. Sedan början av 2000-talet driver Anders inom ramen Anders Eriksson Racing AB läger- och träningsverksamhet för enskilda, klubbar och företag och han har i flera år haft detta läger här i Hagfors med boende på vårt hotell. 

ANDERS MELLGREN - speedwayförare, guldmedaljör i Allsvenskan och VM
Anders Mellgren, född 1991, speedwayförare från Hagfors, som slog igenom tidigt i hemmaklubben Valsarna. Mellgrens största meriter är guld i Allsvenskan, VM-guldet för 80-kubikare samt FIM Youth Gold Trophy, som han vann i Polen 2007.

ANDERS OLSSON - Multiidrottare, världsmästare och inspiratör
Anders “Järnmannen” Olsson är guldmedaljör i Paralympics 2004 och 2008 och världsmästare i handikappsimning. Han har förbättrat sina världsrekord 59 gånger och innehar nio världsrekord. Den 30 september 2017 invigdes det nya torget i Hagfors som numera heter Järntorget efter vår egen Järnman och självklart finns en staty av Anders Olsson!

ISABELLE HULTIN - bowlare, svensk mästare och Europamästare
Vid 17 års ålder vann Isabelle Ungdoms-SM och efter det har framgångarna följt efter varandra med medaljer från både Junior-EM, Dam-EM och Elit-SM. Hon har även fått Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium tre gånger.

JIMMY JANSSON - musiker, låtskrivare och musikproducent
Jimmy Jansson, född 1985, kommer från Hagfors och slog igenom år 2003 i dokusåpan och musiktävlingen Fame Factory. Efter några år lade han artisteriet på hyllan och började ägna sig helt åt att skriva och producera låtar och idag tillhör Jimmy popeliten i Sverige som låtskrivare och producent.

NINNI SCHULMAN - journalist, författare och poddare
2010 debuterade hon som författare och hennes deckare om journalisten Magdalena Hansson som utspelas i Hagfors kommun älskas av läsarna och hyllas av kritikerna. Vårt hotell omnämns i en av hennes böcker då en person mördas i ett av våra hotellrum.

VICTOR EJDSELL - ishockeyspleare, NHL-spelare och poängvinnare
Victor Ejdsell, född 1995 i Hagfors, är ishockeyspelare som idag 2019 spelar för Färjestad BK i SHL. Victor började i tidiga år att spela ishockey för moderklubben IK Viking, nuvarande Viking HC och redan som 13-åring fick Ejdsell prova på spel i klubbens A-lag för första gången. Han fick även vara med och representera Värmland i TV-pucken 2010. Victor har spelat i många olika klubbar och även varit i USA och spelat i NHL och AHL.